Ja nu har jag testat och baka som jag brukar och som dom
riktiga proffsen gör :)
Bakade på 1liter degvätska dela degen på hälften .
Bakade ut en delen direkt och stoppa i kall ugn 1 h
med en kastrull kokande vatten .
Den andra delen av degen jästes i 40 min , bakades
sedan ut och jästes igen i 40 min .
Båda är färdig jästa , den högra är jäst i ugn med vattenbad.
Som synes är den betydligt större .
Sen gräddas dom som vanligt i ugnen .
Den gick inte isär lika mycket i ugnen som dom andra .
Och blev betydligt saftigare ;)
Kommer alltid att baka som proffsen ;) ;)
MUMS ;)
Har avnjutits idag på 1a advent av familjen ;)
Mera bakning kommer i veckan .
Puss å kram till vi ses igen ;)
Det där ser allt bra gott ut!
SvaraRaderaVerkligen ett bra tips! Tackar!!
Ingen annan deg alltså?
Ha en fin vecka
Kram Meta
Hej Meta ;)
SvaraRaderaKul att du gilla det .
Nej det är en "vanlig" saffransdeg , jag bakar utan kesella .
Och jag bakar alltid på riktigt smör ;) GOTT !!
Lycka till ,;)
Tack , får önska dig med en fin vecka .
Kram Magdalena