Juletid

Juletid

söndag 2 december 2012

Saffrans bak...............

Ja nu har jag testat och baka som jag brukar och som dom
riktiga proffsen gör :)
Bakade på 1liter degvätska dela degen på hälften .
Bakade ut en delen direkt och stoppa i kall ugn 1 h
med en kastrull kokande vatten .

Den andra delen av degen jästes i 40 min , bakades
sedan ut och jästes igen i 40 min .
 
Båda är färdig jästa , den högra är jäst i ugn med vattenbad.
Som synes är den betydligt större .
 
Sen gräddas dom som vanligt i ugnen .
 
 
Den gick inte isär lika mycket i ugnen som dom andra .
Och blev betydligt saftigare ;)
Kommer alltid att baka som proffsen ;) ;)
 
 
MUMS ;)
 
 
Har avnjutits idag på 1a advent av  familjen ;)
Mera bakning kommer i veckan .
 
Puss å kram till vi ses igen ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Det där ser allt bra gott ut!
    Verkligen ett bra tips! Tackar!!
    Ingen annan deg alltså?
    Ha en fin vecka
    Kram Meta

    SvaraRadera
  2. Hej Meta ;)
    Kul att du gilla det .
    Nej det är en "vanlig" saffransdeg , jag bakar utan kesella .
    Och jag bakar alltid på riktigt smör ;) GOTT !!
    Lycka till ,;)
    Tack , får önska dig med en fin vecka .

    Kram Magdalena

    SvaraRadera